preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

 > Naslovnica
Vijesti

Informacije za roditelje

Autor: Administrator , 24. 9. 2018. 14:16

Poštovani roditelji,
obavještavamo Vas da se u utorak 25. rujna u 17,30h održava prvi Informativni dan za roditelje učenika 5. -8. razreda. 
Ove školske godine, svaki posljednji utorak u mjesecu, u isto vrijeme, 17.30h, održat će se informacije svih nastavnika predmetne nastave za roditelje učenika od 5. -8. razreda. Na taj način otvaramo vrata svoje škole za sve Vaše prijedloge i upite s ciljem što bolje suradnje i što kvalitetnog i uspješnijeg razumijevanja potreba naše djece. U suradnji s roditeljima uvijek se naglašava partnerski odnos koji je postavljen na jasnim ciljevima, očekivanjima, dvosmjernoj komunikaciji, međusobnoj potpori, priznavanju različitosti te zajedničkom donošenju odluka i odgovornosti. 

Također, u isto vrijeme pedagoginja škole Lea Liović, održavat će informacije u obliku "Pedagoškog otvorenog sata" za sve zainteresirane roditelje i učenike. 

S veseljem Vas očekujemo 😊
 
Ravnateljica i pedagoginja
 [više]

Početak nove školske godine

Autor: Administrator , 27. 8. 2018. 13:54

Nakon dugih ljetnih praznika u školi se ubrzano sve priprema za početak nove školske godine i nastave koja će za sve učenike od 1. do 8. razreda početi u ponedjeljak 3. rujna 2018. godine.

Sa svojim razrednicima u 8h prijepodne kreću učenici 3., 5., 6., 7. i  8. razreda i učenici posebnog odjela. Poslijepodne u 12.20 kreću učenici 2. i 4. razreda. 

Učenici i roditelji 1. razreda imat će svečani prijem u 10 sati, a nakon toga slijedi kratak roditeljski sastanak.

Pred nama je deset mjeseci novih izazova u kojima ćemo se družiti, učiti i stvarati. Svim učenicima i učiteljima želim puno zadovoljstva i uspjeha u novoj školskoj godini i vidimo se u ponedjeljak!

Ravnateljica

 [više]

PICASSO I ZEMLJA BEZ GRANICA

Autor: Administrator , 5. 9. 2018. 19:59

Škola Vladimira Becića Osijek predstavila je učeničke radove nastale tijekom nastavne godine u projektu  „Picassova poruka mira“ na ovogodišnjoj manifestaciji Zemlja bez granica. Naime učiteljica Vedrana Belanović Gibičar odabrala je radove naših učenika i postavila izložbu u Perivoju kralja Tomislava te je na taj način naš cjelogodišnji projekt dobio prezentaciju i u široj javnosti.

 [više]

Picasso: mir i sloboda

Autor: Administrator , 12. 7. 2018. 14:36

Book titled 'Picasso: mir i sloboda'Read this free book made on StoryJumper
 [više]

PROJEKT "Živjeti zdravo"

Autor: Administrator , 28. 6. 2018. 08:00

Učenici prvih i trećih razreda koji pohađaju produženi boravak sudjelovali su u eTwinning projektu Živjeti zdravo. Aktivnosti smo započeli u listopadu 2017.godine, a završili u lipnju 2018. Cilj projekta bio je promicati zdrav način života, tjelesnu aktivnost, brigu o sebi, ali i o okolišu. 
Svjesni smo da je današnji način života itekako drugačiji te je sve postalo puno brže pa samim time i prehrana. Vrijeme se provodi u zatvorenom prostoru uz računala i igrice, a vrlo malo vani, u prirodi stoga je ovakav projekt koji djeci nudi alternativu od vrlo velike važnosti. Učenici su tijekom školske godine aktivno sudjelovali u radionicama spravljanja zdravih napitaka od sezonskog voća i povrća, kolača, grickalica, vježbali su i upoznali se s elementima pilatesa i yoge, izrađivali su hranilice za ptice od masti i sjemenki, obilježili su dan Down sindroma rasparivši svoje čarape, naučili su se suosjećanju, empatiji te toleranciji, obilježili su Dan planeta Zemlje, Majčin dan, Dan očeva, sudjelovali su u školskom prokektu Picasso gdje su svoje fotografije koristili kao kolaž te su izrađivali svoje autoportrete u stilu kubizma. Svakodnevno su odvajali otpad (papir, plastika), čistili su školsko dvorište od papirića i smeća, boravili su na svježem zraku u školskom dvorištu, trčali su, igrali gumi gumi, košarku, nogomet, graničar, lovice, štafetno trčanje, čitali su slikovnice koje uče pozitivnim osobinama kao npr. Medo i strpljivost, učili su o životinjskim svjetovima gledajući dokumentarne filmove. Puno smo razgovarali, raspravljali te naučili ponešto jedni od drugih. Projektne aktivnosti dovele su do mijenjanja starih navika te su učenici poprimili nove, zdravije dnevne rutine što je uočeno u izboru doručka. Učenici su utjecali i na svoje ukućane jer su počeli donositi doručak i užinu spravljenu kod kuće, a ne iz pekarnice.
 
 
 [više]

Picasso

Autor: Administrator , 19. 6. 2018. 14:51

Tijekom nastavne godine razredna nastava je proučavala Picassa i njegovo stvaralaštvo. Uočili smo razne faze u njegovom izražavanju (plava faza, ružičasta faza, klasična faza, kubizam) . Picasso je najčešće crtao motive iz svakodnevnog života, motive koji su ga okruživali i zaokupljali.
Potaknuti njegovim stvaralaštvom i mi smo pokušali na svoj način naslikati sliku na kojoj smo se poigrali motivima iz svakodnevnog života. 
Sliku su naslikali učenici razredne nastave pod vodstvom učiteljice Marije Požgaj. Sliku su slikali mjesec dana, a krasit će hodnik naše škole.

 [više]

ZAVRŠEN VELIKI PROJEKT GRADA - CENTAR IZVRSNOSTI OSIJEK, Bili smo škola partner

Autor: Administrator , 19. 6. 2018. 14:47

 [više]

Picassova poruka mira

Autor: Administrator , 8. 6. 2018. 10:34

             

https://krikbecic.wordpress.com/2018/04/06/picassova-poruka-mira/

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ERASMUS+
Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Picasso: mir i sloboda

Upis u srednju školu

Korisni linkovi
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 198651
Ovaj mjesec: 2651
Ovaj tjedan: 83
Danas: 83
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Becića Osijek / Vijenac Augusta Cesarca 36, HR-31000 Osijek / os-vbecica-os.skole.hr / ured@os-vbecica-os.skole.hr
preskoči na navigaciju