preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login
Projekti

eTwinning

 

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Upis u srednju školu

 

Idemo u srednju! smiley

 
Zadruga Legići

Sve aktualnosti vezane za školsku zadrugu pogledajte na Školskom blogu Krik smiley

Školski e-Rudnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 246139
Ovaj mjesec: 1692
Ovaj tjedan: 137
Danas: 66
Tražilica
Links

OKVIRNI VREMENIK PISANIH RADOVA

ŠKOLSKI KURIKULUM

JELOVNIK

INDIVIDUALNI INFORMATIVNI RAZGOVORI

 

Savjetodavne linije

 

 

 

 

Povijest

Povijest škole

Naša je škola s radom počela 1. rujna 1961. godine čim je bio dovršen južni dio zgrade u kojemu je učenički prostor. Upisano je dvanaest nižih i osam viših odjela, a zaposlenih je bilo dvadeset i dvoje. Tada je škola nosila naziv "Ilirsko naselje".
Škola je već iduće školske godine dobila službeni naziv Osnovna škola "Moša Pijade" pod kojim je i danas kolokvijalno poznata.
Moša Pijade, Autoportret sa japanskim lutkama, 1916.
Školske se godine 1974./75. u školu uvodi petodnevni radni tjedan, a naša je škola treća u gradu koja je uvela takav način rada. Usprkos tomu, subotama su organizirane raznovrsne aktivnosti koje je pohađalo više od 40% učenika.
U razdoblju od 1961. do 1981. godine u školi djeluje 13 grupa, poput raznih kulturno-umjetničkih društava, tehničara i sportaša. Učenici u njima sudjeluju prema vlastitom izboru i sklonostima, a na taj se način uskoro i škola mogla ponositi uspjesima svojih učenika koji su mnogobrojnim diplomama, priznanjima i nagradama bogatili školu. Nakon 1981. godine, prema Zakonu o odgoju i osnovnom obrazovanju, škola izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima daje još značajnije mjesto. 
1992./93. godine upisuje se i prva generacija koja se registrirala pod novim imenom Osnovna škola Vladimira Becića koji i danas ponosno nosi.
Vladimir Becić, Motiv s Neretve, oko 1930.
Kao i kroz svoju povijest, naša je škola i dalje vrlo aktivna. Učenici sudjeluju na smotrama, natjecanjima, u projektima, a učitelji se stručno usavršavaju putem savjetovanja i seminara. Zajednički se obilježavaju značajni datumi, zajedno brinemo o školi i izgrađujemo se za budućnost!

 

 

 

 

 

 

 
preskoči na navigaciju