preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login

2. Memorijal Ivana Totha

28. svibnja 2015. godine održan je povodom Dana škole 2. Memorijal Ivana Totha.
Aktivnosti su toga dana započele prezentacijom sportskih aktivnosti kojima se naši učenici bave u slobodno vrijeme, a ostatak prijepodneva bio je ispunjen sportskim natjecanjima u krosu i graničaru za učenike nižih razreda, te nogometu i odbojci za učenike od 5. do 8. razreda, dok se u holu odvijao šahovski turnir učenika 1.-8. razreda protiv učitelja Saše Savića.
Sportski dan je završio utakmicama najbolje nogometne ekipe protiv mješovite ekipe učitelja i učiteljica, dok su djevojke vodile dvoboj s učiteljicama u odbojci. U oba slučaja učenici su pokazali nadmoć, no to nije pokvarilo sportsko i veselo raspoloženje svih sudionika koje je vladalo tijekom svih sportskih susreta. Foto-galerija.

1. Memorijal Ivana Totha

U srijedu 28. svibnja 2014. godine u OŠ Vladimira Becića Osijek održan je već tradicionalno sportski dan. Tijekom prijepodneva odvijali su se brojni sportski susreti i demonstracije. Učenici razredne nastave od 1. do 4. razreda natjecali su se u krosu i graničaru, a najbrži su bili Luka Katić, učenik 1.a razreda, i Gabrijel  Vidošić, učenik 4.b razreda. Učenici viših razreda su igrali nogomet s učenicima iz OŠ Tin Ujević i OŠ Retfala, a učenice odbojku s učenicama iz OŠ Višnjevac. Kao atraktivni dio programa, u međuvremenu natjecateljskih susreta održane su i demonstracije sportova u koje su uključeni naši učenici. Predstavljeni su gimnastika, ritmička gimnastika,tae kwondo, karate i ples. Kruna završnih natjecanja bila je nogometna utakmica između pobjedničke ekipe (učenici 7. Razreda) i učitelja koja je završena rezultatom 2:1 u korist učitelja.

Poslijepodne u 18 sati održan je svečani dio programa sportskog projektnog dana posvećen sjećanjima na nastavnika Ivana Totha, osječkog gimnastičara i pedagoga. Sadašnji i bivši članovi kolektiva, obitelj i sljedbenici Ivana Totha uveličali su svojom nazočnosti svečanost na kojoj  smo se prisjetili  osobnih uspjeha Ivana Totha i njegovih uspjeha s učenicima, te zajedničkih trenutaka. Na samoj svečanosti podijeljene su i nagrade učenicima koji su osmislili idejno rješenje za školsku sportsku medalju, koja će se od ove školske godine u spomen Ivanu Tothu dijeliti najboljim sportašima. Kao tri najbolja rada prosudbeno povjerenstvo je odabralo radove Petre Krpan, učenice 8.b razreda, Antonia Bugarića, učenika 4.b razreda, a kao najuspješniji uradak odabran je rad Irene Bajramović, učenice 5.a razreda koji će biti novi logo našeg školskog sportskog kluba „Rokus“.

Na kraju nam se obratio i gospodin Boris Čulin, koji je bivši učenik Ivana Totha, a riječima hvale opisao je rad Ivana Totha kao svog učitelja i trenera gimnastike koji je bio presudan u njegovom odabiru današnjeg poziva. Predstavio nam je uspjehe Nevena-Luciana Davidovića, učenika 6.b razreda naše škole, koji nam je i prezentirao kratki prikaz vježbe na parteru, a koji je buduća nada osječke gimnastike u čije je temelje ugrađeno i ime Ivana Totha.

Još slika možete pogledati u foto-galeriji.

preskoči na navigaciju