preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login
Projekti

eTwinning

 

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Upis u srednju školu

 

Idemo u srednju! smiley

 
Zadruga Legići

Sve aktualnosti vezane za školsku zadrugu pogledajte na Školskom blogu Krik smiley

Školski e-Rudnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 246139
Ovaj mjesec: 1692
Ovaj tjedan: 137
Danas: 66
Links

OKVIRNI VREMENIK PISANIH RADOVA

ŠKOLSKI KURIKULUM

JELOVNIK

INDIVIDUALNI INFORMATIVNI RAZGOVORI

 

Savjetodavne linije

 

 

 

 

Sustret učenika u Italiji

Posljednji se susret zemalja partnera u sklopu Erasmus+ projekta  održao u Veroni (Italija) od 1. do 5. travnja 2019. godine. Na susretu je sudjelovalo 8 učenika naše škole u pratnji koordinatorice projekta Mirte Zovko, učitelja Marka Rajića i ravnateljice Tatjane Kristek.

Sve aktivnosti bile su vezane za pripremu FlashMoba i snimanje kratkog filma uz pomoć znakovnog jezika. Film se snimao na nekoliko lokacija u prekrasnoj Veroni, a u međuvremenu  učenici su, u pratnji svojih domaćina, tijekom tjedna kroz različite aktivnosti upoznavali povijest grada i okolice kroz arhitekturu, povijest, kuhinju, običaje i život grada. U prirodoslovnom muzeju održana je radionica za učenike. Kroz interakciju s ostalim sudionicima aktivno smo radili na usavršavanju engleskog jezika te smo usvojili i poneku riječ talijanskog jezika. Također, podučavali smo nove prijatelje hrvatskim riječima i izrazima, često uz puno smijeha.

 Osim Verone, u kojoj smo od najpoznatijih znamenitosti posjetili Arenu, Julijinu kuću te most i dvorac Castelvecchio najmoćnije veronske obitelji Scaligero, obilazili smo i njenu okolicu. Vozili smo i rafting na rijeci Adige koja protiče kroz grad. Posjetili smo i Veneciju, šetali uskim uličicama i vidjeli neke od poznatih „Piaza“ i „Palazza“ (trgova i palača). Nismo se vozili gondolama zbog visoke cijene, ali smo se vozili brodom jezerom Garda s jedne obale na drugu od malog, romantičnog mjesta Bardolino do gradića Sirmione u kojem se nalazi poznati dvorac iz 13. stoljeća, ljetnikovac obitelji Scaligero.

Zadnji smo dan, nakon svečanosti podjele certifikata, svi zajedno zaplesali u ritmu tradicionalne i moderne glazbe iz različitih zemalja. Ovo će putovanje zasigurno svim sudionicima još dugo vremena ostati u lijepom sjećanju, a sva iskustva koja smo skupili kroz različite aktivnosti projekta pomoći će nam da budemo bolji u svakodnevnom životu i imamo više razumijevanja za sve koji su na neki način drugačiji od nas. 

 

U prilogu pogledajte naš FlashMob i nekoliko fotografija s putovanja. 

http://www.youtube.com/watch?v=3ZTl7TDen5I&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreativna radionica keramike i stakla

U ponedjeljak, 11. veljače u Centru za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” održana je kreativna radionica modeliranja glinom, nastala u suradnji Udruge Vijuga i Centra. Na radionici su sudjelovale učiteljica likovne kulture Vedrana Belanović - Gibičar i učiteljica rehabilitator Mirta Zovko. Glavni cilj radionice bio je javnosti približiti mogućnost kreativnog izražavanja djece i mladih s teškoćama. Radionicu je vodila učiteljica likovne kulture Ivana Boda, a izrađivali su se različiti predmeti poput zdjela ili šalica.

Predmeti koji su nastali na radionici bit će izloženi u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, a izložba će biti 27. veljače u 17 sati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi transnacionalni sastanak u Turskoj

Od 22. do 26. listopada 2018. učitelj Marko Rajić i učiteljica Biserka Sorić prisustvovali su na drugom transnacionalnom sastanku  KA2  Erasmus+ Projekta „Nisam bez riječi i nevidljiv, ne ostavljate me: podrška učenicima s poteškoćama u učenju“, koji je održan u Corumu u Turskoj. Sastanku su prisustvovali i predstavnici ostalih zemalja koje su u projektu, a to su Italija, Španjolska i Turska.

 Predstavnici svake zemlje upoznali su sve prisutne sa svim aktivnostima koje su u okviru projekta provodili u svojim školama od posljednjeg susreta koji je bio u Hrvatskoj, u našoj školi.

Naši, vrlo srdačni, domaćini upoznali su nas s radom njihove škole i pripadajućeg učeničkog doma. Odveli su nas u Kulturni centar za žene, te nam pokazali kakve se sve radionice nude ženama u tom centru. U centru smo imali priliku naučiti Ebru, zanimljivu tehniku slikanja na vodi, u kojoj naši domaćini imaju dugu tradiciju. Obišli smo i Centar za rad s odraslim osobama s invaliditetom, u kojem smo vidjeli s koliko se ljubavi radi s takvim osobama. Posjetili smo i kulturno povijesne ustanove, kao i bogomolje Coruma, te obližnji stari povijesni gradić Amasyu.

 U svakodnevnoj ugodnoj radnoj atmosferi razmjenjivali smo iskustva i na kraju dogovorili aktivnosti koje ćemo provoditi u svojim školama do završnog skupa koji će biti u travnju 2019. u Veroni u Italiji. Susret je završio svečanom podjelom certifikata svim sudionicima.

 

 

Susret učenika u Hrvatskoj

Prvi sastanak sa učenicima u sklopu projekta održao se u našoj školi. U Hrvatsku su došli učenici i učitelji iz Turske, Italije i Španjolske. Učenike su tjedan dana ugostili naši učenici šestih, sedmih i osmih razreda i njihovi roditelji, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.
Tjedan dana nam je proletjelo u zabavnim i poučnim sadržajima. Unatoč snijegu i kiši otišli smo na dva izleta. Posjetili smo Đakovo, gdje smo našim gostima pokazali katedralu i Muzej J.J. Strossmayera  te slavnu đakovačku pastuharnu. U Kopačkom Ritu smo uživali u edukativnoj vožnji vlakićem, obilasku Vinskih podruma Belja te Etnološkom centru Baranjske baštine gdje smo imali uzbudljivu radionicu i natjecanje u krunjenju krukuruza. U školi su održane dvije AVD radionice (http://www.glas-slavonije.hr/358538/3/Ucenici-i-ucitelji-iz-Spanjolske-Italije-i-Turske-prvi-zavrsili-tecaj-reanimacije-za-strance), radionice učenika - gostiju s našim učenicima, radionica sviranja bubnjeva koju nam je održao Branko Trajkov. Vježbali smo pjevati na jeziku gluhonjemih uz vodstvo Gordane Pešo.
Posjetili smo Tvrđu i  Muzej Slavonije te po kiši tražili skriveno blago na Trgu Svetog Trojstva uz budno oko osječkog pandura. Zadnji dan našeg zajedničkog  druženja obilježili smo radionicom narodnog plesa i pjesme te smo uz Udrugu Šokačka grana svi zaplesali magično kolo.

Bilo  nam je iznimno zadovoljstvo pokazati našim gostima kulturu i tradiciju Osijeka, Baranje i Slavonije.

 

 
 
Radionica kaligrafije

22.veljače u školi u sklopu projekta „ I’m not speechless and invisible, Don't leave me behind: Supporting  students with learning disabilities“, održana je radionica kaligrafije. Radionicu je osmislila i održala prof.likovne kulture Vedrana Belanović - Gibičar.
U kaligrafiji, umjetnosti lijepog pisanja rukom, okušali su se učenici 3.a razreda. Uz pomoć tinte i kista te kaligrafskih pera vježbali smo osnovne kaligrafske pokrete i za kraj napisali vlastito ime.
Kako smo naučili pisati krasopisom pogledajte na fotografijama.

Prvi transnacionalni sastanak u Španjolskoj

Naša škola imala je čast uključiti se od rujna 2017. u projekt pod nazivom „ I’m not speechless and invisible, Don't leave me behind: Supporting  students with learning disabilities“.
O tome smo vas informirali ovdje Naslovnica - rujan.
Došao je prosinac i vrijeme prvog Transnacionalnog sastanka svih zemalja partnerica koje su uključene u ovaj projekt. Mjesto događanja: Rincón de la Viktorija u Španjolskoj. Na prvi susret otputovale su prof.hrv jezika Maja Gligorov - Radić i koordinatorica projekta Mirta Zovko. Dani su nam bili ispunjeni sastancima i dogovorima sa partnerima oko projektnih aktivnosti, te u razgledavanju Rincón de la Victorije, Màlage, Granade, Alhambre - posljednje palače muslimanskih vladara Španjolske... Naučile smo mnogo o Španjolskoj i njihovim običajima, o pokrajini Andaluziji, razmijenili smo iskustva i načine o inkluziji i školovanju djece sa teškoćama u učenju u Španjolskoj, Turskoj i Italiji.
Dogovorene su slijedeće projektne aktivnosti i dolazak zemalja partnerica sa učenicima u mjesecu ožujku 2018.


preskoči na navigaciju