preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Drugi transnacionalni sastanak u Turskoj

Od 22. do 26. listopada 2018. učitelj Marko Rajić i učiteljica Biserka Sorić prisustvovali su na drugom transnacionalnom sastanku  KA2  Erasmus+ Projekta „Nisam bez riječi i nevidljiv, ne ostavljate me: podrška učenicima s poteškoćama u učenju“, koji je održan u Corumu u Turskoj. Sastanku su prisustvovali i predstavnici ostalih zemalja koje su u projektu, a to su Italija, Španjolska i Turska.

 Predstavnici svake zemlje upoznali su sve prisutne sa svim aktivnostima koje su u okviru projekta provodili u svojim školama od posljednjeg susreta koji je bio u Hrvatskoj, u našoj školi.

Naši, vrlo srdačni, domaćini upoznali su nas s radom njihove škole i pripadajućeg učeničkog doma. Odveli su nas u Kulturni centar za žene, te nam pokazali kakve se sve radionice nude ženama u tom centru. U centru smo imali priliku naučiti Ebru, zanimljivu tehniku slikanja na vodi, u kojoj naši domaćini imaju dugu tradiciju. Obišli smo i Centar za rad s odraslim osobama s invaliditetom, u kojem smo vidjeli s koliko se ljubavi radi s takvim osobama. Posjetili smo i kulturno povijesne ustanove, kao i bogomolje Coruma, te obližnji stari povijesni gradić Amasyu.

 U svakodnevnoj ugodnoj radnoj atmosferi razmjenjivali smo iskustva i na kraju dogovorili aktivnosti koje ćemo provoditi u svojim školama do završnog skupa koji će biti u travnju 2019. u Veroni u Italiji. Susret je završio svečanom podjelom certifikata svim sudionicima.

 

 


Susret učenika u Hrvatskoj

Prvi sastanak sa učenicima u sklopu projekta održao se u našoj školi. U Hrvatsku su došli učenici i učitelji iz Turske, Italije i Španjolske. Učenike su tjedan dana ugostili naši učenici šestih, sedmih i osmih razreda i njihovi roditelji, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.
Tjedan dana nam je proletjelo u zabavnim i poučnim sadržajima. Unatoč snijegu i kiši otišli smo na dva izleta. Posjetili smo Đakovo, gdje smo našim gostima pokazali katedralu i Muzej J.J. Strossmayera  te slavnu đakovačku pastuharnu. U Kopačkom Ritu smo uživali u edukativnoj vožnji vlakićem, obilasku Vinskih podruma Belja te Etnološkom centru Baranjske baštine gdje smo imali uzbudljivu radionicu i natjecanje u krunjenju krukuruza. U školi su održane dvije AVD radionice (http://www.glas-slavonije.hr/358538/3/Ucenici-i-ucitelji-iz-Spanjolske-Italije-i-Turske-prvi-zavrsili-tecaj-reanimacije-za-strance), radionice učenika - gostiju s našim učenicima, radionica sviranja bubnjeva koju nam je održao Branko Trajkov. Vježbali smo pjevati na jeziku gluhonjemih uz vodstvo Gordane Pešo.
Posjetili smo Tvrđu i  Muzej Slavonije te po kiši tražili skriveno blago na Trgu Svetog Trojstva uz budno oko osječkog pandura. Zadnji dan našeg zajedničkog  druženja obilježili smo radionicom narodnog plesa i pjesme te smo uz Udrugu Šokačka grana svi zaplesali magično kolo.

Bilo  nam je iznimno zadovoljstvo pokazati našim gostima kulturu i tradiciju Osijeka, Baranje i Slavonije.

 

 
 

Radionica kaligrafije

22.veljače u školi u sklopu projekta „ I’m not speechless and invisible, Don't leave me behind: Supporting  students with learning disabilities“, održana je radionica kaligrafije. Radionicu je osmislila i održala prof.likovne kulture Vedrana Belanović - Gibičar.
U kaligrafiji, umjetnosti lijepog pisanja rukom, okušali su se učenici 3.a razreda. Uz pomoć tinte i kista te kaligrafskih pera vježbali smo osnovne kaligrafske pokrete i za kraj napisali vlastito ime.
Kako smo naučili pisati krasopisom pogledajte na fotografijama.


Prvi transnacionalni sastanak u Španjolskoj

Naša škola imala je čast uključiti se od rujna 2017. u projekt pod nazivom „ I’m not speechless and invisible, Don't leave me behind: Supporting  students with learning disabilities“.
O tome smo vas informirali ovdje Naslovnica - rujan.
Došao je prosinac i vrijeme prvog Transnacionalnog sastanka svih zemalja partnerica koje su uključene u ovaj projekt. Mjesto događanja: Rincón de la Viktorija u Španjolskoj. Na prvi susret otputovale su prof.hrv jezika Maja Gligorov - Radić i koordinatorica projekta Mirta Zovko. Dani su nam bili ispunjeni sastancima i dogovorima sa partnerima oko projektnih aktivnosti, te u razgledavanju Rincón de la Victorije, Màlage, Granade, Alhambre - posljednje palače muslimanskih vladara Španjolske... Naučile smo mnogo o Španjolskoj i njihovim običajima, o pokrajini Andaluziji, razmijenili smo iskustva i načine o inkluziji i školovanju djece sa teškoćama u učenju u Španjolskoj, Turskoj i Italiji.
Dogovorene su slijedeće projektne aktivnosti i dolazak zemalja partnerica sa učenicima u mjesecu ožujku 2018.ERASMUS+
Projekti

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

eTwinning

Picasso: mir i sloboda

Upis u srednju školu

 

Ovdje pogledajte prezentaciju s roditeljskog sastanka o pripremama za upis u srednju školu koji slijede u drugom polugodištu. 

Školski e-Rudnik

Korisni linkovi
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 210523
Ovaj mjesec: 2186
Ovaj tjedan: 425
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Becića Osijek / Vijenac Augusta Cesarca 36, HR-31000 Osijek / os-vbecica-os.skole.hr / os-vb@os-vbecica-os.skole.hr
preskoči na navigaciju