preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login
Projekti

eTwinning

 

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Upis u srednju školu

 

Idemo u srednju! smiley

 
Zadruga Legići

Sve aktualnosti vezane za školsku zadrugu pogledajte na Školskom blogu Krik smiley

Školski e-Rudnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 246135
Ovaj mjesec: 1688
Ovaj tjedan: 133
Danas: 62
Links

OKVIRNI VREMENIK PISANIH RADOVA

ŠKOLSKI KURIKULUM

JELOVNIK

INDIVIDUALNI INFORMATIVNI RAZGOVORI

 

Savjetodavne linije

 

 

 

 

PILATES RADIONICA

U drugoj godini provedbe Erasmus projekta Promoting healthy eating and physical activity for healthier nations naglasak je na sportskim aktivnostima. Budući da u ovim hladnijim mjesecima ne možemo provoditi aktivnosti vani, odlučili smo organizirati radionicu pilatesa u školskoj dvorani. Na radionici su prisustvovali učenici koji sudjeluju u radu izvannastavne aktivnosti Erasmus klub te svi zaintersirani učitelji. Voditeljica nam je pokazala jednostavnije vježbe koje možemo prakticirati i kod kuće. Učili smo kako pravilno disati i držati se za vrijeme vježbanja, a usput se i odlično zabavili. Iako su neki imali upalu mišića sljedeći dan, dogovorili smo se da ovakva zabavna rekreativna druženja moramo ponoviti! 

 

TREĆI TRANSNACIONALNI SASTANAK U GRČKOJ

Treći transnacionalni sastanak zemalja partnera u sklopu Erasmus projekta Promoting healthy eating and physical activity održao se u Grčkoj na otoku Kalymnosu, koji je poznato planinarsko i ronilačko odredište. Sastanak se održao od 14. do 20. studenog 2018. godine. Sastanku su prisustvovale učiteljica Ive Baraban-Jurišić i knjižničarka Anita Račman te učenici 6. razreda Petar Jukić, Magdalena Krstić i Lucija Poklar.

Prvi smo dan posjetili 2. osnovnu školu na Kalymnosu gdje su nam učenici pripremili tradicionalne grčke plesove i pjesme te smo sudjelovali u raznim radionicama. Osim toga, posjetili smo razne znamenitosti na otoku. Sljedeći dan smo pješačili po planinskom putu koji vodi od najvećeg grada do malog sela gdje smo jeli tradicionalnu grčku hranu iz ekološkog uzgoja. Treći dan smo se penjali na stijene i spuštali u pećine uz pratnju stručnog tima zaduženog za našu sigurnost. Četvrti je dan bio rezerviran za tradicionalne plesove i zabavne nutricionističke igre u prostoru škole. Posljednji dan smo uživali na obližnjoj plaži uz razne animatorske igre. Bilo je to predivno putovanje koje ćemo zauvijek pamtiti.

                                                         

Zdravi piknik

U zadnjem tjednu mjeseca svibnja u sklopu projekta organizirali smo prvi školski zdravi piknik s ciljem poticanja zdravih prehrambenih navika kod učenika. Školu su u prijepodnevnim satima posjetili studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku koji su za učenike 5.razreda priredili radionice izrade zdravih kolačića te na kraju s njima odigrali kviz o zdravim prehrambenim navikama. Nakon nastave učenici su izašli na školsko dvorište gdje su na štandovima pravili zdrave smoothije i uživali u raznim zdravim slasticama koje su priredile mame, bake i učiteljice. 

 

DRUGI TRANSNACIONALNI SASTANAK U ITALIJI

Drugi transnacionalni sastanak zemalja partnera u sklopu projekta Promoting healthy eating and physical activity održan je u Italiji u mjestu Cisterna di Latina nedaleko Rima. Sastanak se održao od 12. do 16. ožujka 2018., a prisustvovali su učitelji Miroslav Pavlinić i Maja Gligorov Radić te učenice 6. razreda Tena Mikolčević i Ruta Maria Velešanov.

Prvi dan boravka posjetili smo školu Plinio il Vecchio gdje su nam učenici priredili dobrodošlicu i priredbu nakon koje je svaka zemlja prikazala prezentaciju o prehrambrenim i sportskim navikama u svojoj zemlji i školi. Prisustvovali smo predavanju o bulimiji i anoreksiji te potom otišli na primanje kod gradonačelnika Cisterne koji nas je proveo gradskom palačom i podzemnim spiljama ispod grada, a posjetili smo i botanički vrt u Ninfi nedaleko grada. Jedan cijeli dan bio je rezerviran za posjet Rimu tijekom kojeg smo uz stručno vodstvo posjetili glavne rimske znamenitosti. Osim Rima, posjetili smo i grad Napulj i ruševine drevnih Pompeja. Zadnji dan boravka bio je rezerviran za sportske radionice i dogovore oko daljnjih projektnih aktivnosti i sljedećeg transnacionalnog sastanka koji će se održati u listopadu u Grčkoj. 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRVI TRANSNACIONALNI SASTANAK U HRVATSKOJ

Prvi transnacionalni sastanak zemalja partnera u sklopu projekta  Promoting healthy eating and physical activity održao se u našoj školi od 11.  do 13. prosinca 2017.g. Naš grad i našu školu posjetili su učitelji iz Španjolske, Portugala, Turske, Italije i Grčke kako bi se upoznali s našom školom i načinom rada te kako bismo im na najbolji način predstavili našu zemlju i grad.

Prvi dan boravka u školi prošao je u znaku upoznavanja i predstavljanja svih škola sudionika projekta. Za naše goste pripremili smo doček i priredbu, a potom smo posjetili nekoliko učionica kako bi učenici mogli porazgovarati s gostima i pitati ih sve što ih zanima o zemljama iz kojih dolaze. Sljedeći dan prošao je u dogovorima vezanim za projekt, podijelili smo uloge oko projektnih aktivnosti, izabrali logo projekta te izrađivali planove za sljedeće transnacionalne sastanke. Također smo imali primanje kod osječke dogradonačelnice Žane Gamoš i voditelja Odsjeka za prosvjetu Davora Brusta kojima smo predstavili naš projekt. Naši gosti posjetili su glavne osječke znamenitosti, sudjelovali na radionicama na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu te posjetili osječki božićni sajam. Zadnji dan bio je rezerviran za izlet u Ilok, posjet Iločkim podrumima i Muzeju vučedolske kulture.

  

 

 

 

 

 

 

 

Osnovna škola Vladimira Becića sudjeluje u još jednom Erasmus+ projektu pod nazivom PROMOTING HEALTHY EATING AND PHYSICAL ACTIVITY FOR HEALTHIER NATIONS; MAKE A DIFFERENCE IN YOUR SCHOOL.

Projekt je započeo u rujnu 2017., a trajat će do rujna 2019. godine. Nositelj projekta je škola Ies Eduardo Primo Marques iz Španjolske , a u projektu još sudjeluju škole iz Italije, Grčke, Portugala i Rumunjske.  Cilj ovoga projekta je ponuditi učenicima mogućnost da sudjeluju u različitim aktivnostima koje potiču aktivan i zdrav život, provoditi edukacije o zdravoj prehrani te ukazati na važnost bavljenja sportskim aktivnostima kako u školi tako i u slobodno vrijeme. U sklopu projekta naši učitelji i učenici će sudjelovati u internacionalnim sastancima kroz koje će posjetiti partnerske škole, upoznati različite kulture, prehrambene navike i općenito način života, sudjelovati u radionicama vezanim uz zdrav život, izrađivati video uratke, pripremati kuharicu sa zdravim receptima, baviti se sportskim aktivnostima.

 

preskoči na navigaciju