preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Zdravi piknik

U zadnjem tjednu mjeseca svibnja u sklopu projekta organizirali smo prvi školski zdravi piknik s ciljem poticanja zdravih prehrambenih navika kod učenika. Školu su u prijepodnevnim satima posjetili studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku koji su za učenike 5.razreda priredili radionice izrade zdravih kolačića te na kraju s njima odigrali kviz o zdravim prehrambenim navikama. Nakon nastave učenici su izašli na školsko dvorište gdje su na štandovima pravili zdrave smoothije i uživali u raznim zdravim slasticama koje su priredile mame, bake i učiteljice. 

 


DRUGI TRANSNACIONALNI SASTANAK U ITALIJI

Drugi transnacionalni sastanak zemalja partnera u sklopu projekta Promoting healthy eating and physical activity održan je u Italiji u mjestu Cisterna di Latina nedaleko Rima. Sastanak se održao od 12. do 16. ožujka 2018., a prisustvovali su učitelji Miroslav Pavlinić i Maja Gligorov Radić te učenice 6. razreda Tena Mikolčević i Ruta Maria Velešanov.

Prvi dan boravka posjetili smo školu Plinio il Vecchio gdje su nam učenici priredili dobrodošlicu i priredbu nakon koje je svaka zemlja prikazala prezentaciju o prehrambrenim i sportskim navikama u svojoj zemlji i školi. Prisustvovali smo predavanju o bulimiji i anoreksiji te potom otišli na primanje kod gradonačelnika Cisterne koji nas je proveo gradskom palačom i podzemnim spiljama ispod grada, a posjetili smo i botanički vrt u Ninfi nedaleko grada. Jedan cijeli dan bio je rezerviran za posjet Rimu tijekom kojeg smo uz stručno vodstvo posjetili glavne rimske znamenitosti. Osim Rima, posjetili smo i grad Napulj i ruševine drevnih Pompeja. Zadnji dan boravka bio je rezerviran za sportske radionice i dogovore oko daljnjih projektnih aktivnosti i sljedećeg transnacionalnog sastanka koji će se održati u listopadu u Grčkoj. 

 

 

 

 

 

 

 

 


PRVI TRANSNACIONALNI SASTANAK U HRVATSKOJ

Prvi transnacionalni sastanak zemalja partnera u sklopu projekta  Promoting healthy eating and physical activity održao se u našoj školi od 11.  do 13. prosinca 2017.g. Naš grad i našu školu posjetili su učitelji iz Španjolske, Portugala, Turske, Italije i Grčke kako bi se upoznali s našom školom i načinom rada te kako bismo im na najbolji način predstavili našu zemlju i grad.

Prvi dan boravka u školi prošao je u znaku upoznavanja i predstavljanja svih škola sudionika projekta. Za naše goste pripremili smo doček i priredbu, a potom smo posjetili nekoliko učionica kako bi učenici mogli porazgovarati s gostima i pitati ih sve što ih zanima o zemljama iz kojih dolaze. Sljedeći dan prošao je u dogovorima vezanim za projekt, podijelili smo uloge oko projektnih aktivnosti, izabrali logo projekta te izrađivali planove za sljedeće transnacionalne sastanke. Također smo imali primanje kod osječke dogradonačelnice Žane Gamoš i voditelja Odsjeka za prosvjetu Davora Brusta kojima smo predstavili naš projekt. Naši gosti posjetili su glavne osječke znamenitosti, sudjelovali na radionicama na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu te posjetili osječki božićni sajam. Zadnji dan bio je rezerviran za izlet u Ilok, posjet Iločkim podrumima i Muzeju vučedolske kulture.

  

 

 

 

 

 

 


 

Osnovna škola Vladimira Becića sudjeluje u još jednom Erasmus+ projektu pod nazivom PROMOTING HEALTHY EATING AND PHYSICAL ACTIVITY FOR HEALTHIER NATIONS; MAKE A DIFFERENCE IN YOUR SCHOOL.

Projekt je započeo u rujnu 2017., a trajat će do rujna 2019. godine. Nositelj projekta je škola Ies Eduardo Primo Marques iz Španjolske , a u projektu još sudjeluju škole iz Italije, Grčke, Portugala i Rumunjske.  Cilj ovoga projekta je ponuditi učenicima mogućnost da sudjeluju u različitim aktivnostima koje potiču aktivan i zdrav život, provoditi edukacije o zdravoj prehrani te ukazati na važnost bavljenja sportskim aktivnostima kako u školi tako i u slobodno vrijeme. U sklopu projekta naši učitelji i učenici će sudjelovati u internacionalnim sastancima kroz koje će posjetiti partnerske škole, upoznati različite kulture, prehrambene navike i općenito način života, sudjelovati u radionicama vezanim uz zdrav život, izrađivati video uratke, pripremati kuharicu sa zdravim receptima, baviti se sportskim aktivnostima.

 


ERASMUS+
Projekti

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

eTwinning

Picasso: mir i sloboda

Upis u srednju školu

 

Ovdje pogledajte prezentaciju s roditeljskog sastanka o pripremama za upis u srednju školu koji slijede u drugom polugodištu. 

Školski e-Rudnik

Korisni linkovi
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 210523
Ovaj mjesec: 2186
Ovaj tjedan: 425
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Becića Osijek / Vijenac Augusta Cesarca 36, HR-31000 Osijek / os-vbecica-os.skole.hr / os-vb@os-vbecica-os.skole.hr
preskoči na navigaciju