preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login
Projekti

eTwinning

 

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Upis u srednju školu

 

Idemo u srednju! smiley

 
Zadruga Legići

Sve aktualnosti vezane za školsku zadrugu pogledajte na Školskom blogu Krik smiley

Školski e-Rudnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 246135
Ovaj mjesec: 1688
Ovaj tjedan: 133
Danas: 62
Links

OKVIRNI VREMENIK PISANIH RADOVA

ŠKOLSKI KURIKULUM

JELOVNIK

INDIVIDUALNI INFORMATIVNI RAZGOVORI

 

Savjetodavne linije

 

 

 

 

 

Nakon održanih mobilnosti u sklopu projekta Erasmus+, naši su učitelji imali priliku pokazati ostalom nastavnom osoblju što su sve naučili tijekom stručnog usavršavanja. Engleska, Španjolska, Grčka i Irska su bile destinacije naših učitelja, a tema našeg projekta je internacionalizacija škole i uporaba digitalnih aplikacija u nastavi. Na svojim su stručnim usavršavanjima učitelj geografije, nastavnice eng.i njem. jezika, učiteljica razredne nastave, knjižničarka, ravnateljica i tajnica škole imali prilike naučiti nešto o obrazovnom sustavu europskih škola, razvijati svoje jezične vještine, ovladati digitalnim aplikacijama, upoznati kulturu zemlje u kojoj su boravili te ostvariti nova poznanstva za buduće projekte.

Predavanja i radionice su bile održane u našoj školi, kako bi i ostali učitelji imali prilike naučiti nešto novo i primijeniti stečena znanja u nastavi. Zadaća naše škole je osuvremeniti nastavni proces, učiniti nastavu interaktivnijom i učenike motivirati za cjeloživotno učenje. Iako nastave nije bilo tijekom ljeta, naši su učitelji vrijedno radili, učili i pripremali se za novu nastavnu godinu.

U priloženim dokumentima su prezentacije naših učitelja

.

Učitelj geografije na Mars misiji

          

 

 Učitelj geografije Marko Rajić  sudjelovao je na edukaciji "The Mars Mission" Summer School u Maratonu (Grčka) u sklopu Erasmus+ projekta „ Spice up Education“. Kao što sam naziv upućuje tema edukacije bila je planet Mars i njegovo istraživanje. Kroz 6 dana ljetne škole učili smo što je interdisciplinarnost i kako poučavati kroz istraživanje. Nakon toga započeli smo simulaciju odlaska na Mars i istraživanje površine Marsa. Početak simulacije bio je posvećen astronautima i uvjetima u kojim žive i rade u svemiru, a nakon toga pomoću računala smo lansirali raketu na Mars. Kad smo uspješno „sletjeli“ na Mars s Mars Exploration Roverom smo krenuli u potragu za životom na Marsu. Uzeli smo uzorke tla te ih analizirali i testirali da bi dobili što više informacija o Marsu. Edukacija je bila zanimljiva učiteljima iz raznih europskih zemalja pa smo uvjereni kako će se svidjeti i učenicima.​

 

TAP-SWIPE-PINCH INTO ENGLISH

Nastavnice s osnovne škole Vladimira Becića iz Osijeka (V. A.Cesarca 36, 31000, Osijek) Ive Baraban-Jurišić (prof. engleskog i njemačkog jezika) i Zvonimira Radić-Sršić (prof. engleskog i njemačkog jezika) sudjelovale su na tečaju pod nazivom TAP-SWIPE-PINCH INTO ENGLISH (Euneos corporation) u Liverpoolu s trajanjem od 28. svibnja do 3. lipnja 2017 (50 radnih sati). Tečaj su vodili gosp. Peter Rafferty i gospođa Viljenka Savli s kojima smo bile u kontaktu i prije tečaja (morale smo se predstaviti drugim sudionicima, razmjenjivale smo informacije o tečaju, lokaciji, planu i programu i aplikacijama koje smo morale pripremiti za svaki dan samog tečaja). Sudionici tečaja su prema precizno određenom planu i programu morali pripremiti tablete sa skinutim aplikacijama (Google drive, Google sheets, Google form, Google docs, Google classroom, Google keep, Seesaw, iNigma, Padlet, Recap-ponedjeljak ; Speak English, Memrise, Animoto, Flipgram, Photo Video Maker, Quick, VokiEd, PhotoStage-utorak; KineMaster-srijeda; Kahoot, Teacher-Socrative, Socrative Student, Quizlet, Book Creator, Class Dojo-četvrtak; Nearpod, Aurasma, Google Translate, Blippar-petak). Tečaj smo uspješno završile. 

"ICT in teaching", Dublin

Učiteljica razredne nastave Radojka Wilhelm i koordinatorica projekta, knjižničarka, Marija Orkić sudjelovali su na stručnom usavršavanju u sklopu KA1 Erasmus+ projekta „Spice up Education“.

Stručno usavršavanje se održalo od 21.-27.5. u Dublinu, Irskoj , a tema je je bila upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi ( „ICT in Teaching“).

Sudionici su bili iz raznih zemalja (Litva, Španjolska, Finska, Reunion, Rumunjska) tako da su učitelji imali prilike razvijati svoje jezične sposobnosti, učiti o upotrebi digitalnih aplikacija u nastavi i obilaziti grad Dublin. Svaki dan su obrađivali po dvije aplikacije (pr. Animoto, Yumpu, Kahoot, Padlet, Google+, itd.) te ih sa konkretnim primjerima povezivali s nastavnim procesom. Završni zadatak je bio, u podijeljenim grupama, izabrati primjer iz irske kulture i obraditi kao nastavnu jedinicu. Na taj način su imali prilike raspravljati unutar grupe o različitim nastavnim metodama, motivaciji učenika, zanimljivim konkretnim primjerima koje naše europske kolege provode nastavne sadržaje. Na kraju, prikazujemo video usavršavanja naših učiteljica kroz aplikaciju Animoto.

https://drive.google.com/file/d/0B2jjV2tsHE9TV29vSG1WcUd4QTA/view

 

 

preskoči na navigaciju