preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login
Projekti

eTwinning

 

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Upis u srednju školu

 

Idemo u srednju! smiley

 
Zadruga Legići

Sve aktualnosti vezane za školsku zadrugu pogledajte na Školskom blogu Krik smiley

Školski e-Rudnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 246135
Ovaj mjesec: 1688
Ovaj tjedan: 133
Danas: 62
Links

OKVIRNI VREMENIK PISANIH RADOVA

ŠKOLSKI KURIKULUM

JELOVNIK

INDIVIDUALNI INFORMATIVNI RAZGOVORI

 

Savjetodavne linije

 

 

 

 

Moć broja 7

Sedam dana u tjednu, sedam kontinenata, sedam glazbenih nota, sedam boja u svjetlosti... Teme su to za novi projektni zadatak svih partnerskih škola. Naša škola je obradila temu "7 boja" i to na način da su povezali obilježja naše domovine s bojama. Tako je npr. plava boja službena boja grada Osijeka, grada koji je poznat po svojim parkovima, šetnicom, visećim mostom i još mnogo toga. Učenici su obradili po sedam boja te su svoj tekst uobličili u eknjigu. Glavna koordinatorica projekta iz Latvije, prikupila je sve naše radove i uobličila ih svojevrsnu interaktivnu knjigu s QR kodovima i aplikacijom Aurasma. 

Pogledajte!

Priloženi dokumenti:
Power of 7 Reality map.pdf

E-knjiga: Branko Mihaljević

Učenici 5.a razreda uz pomoć knjižničarke izradili su interaktivnu knjigu o životu i djelu Branka Mihaljevića. Knjiga sadrži mini biografiju bogatog stvaralačkog života Branka Mihaljevića, a uz pomoć QR kodova i aplikacije Aurasma mogu se pogledati i njegove najpoznatije pjesme. Dovoljno je samo skinuti aplikacije QR kod i Aurasma na svoj pametni telefon i možete vidjeti kako slika oživljava pred vama. Priložili smo dokument u PDF-formatu i u E-knjizi AnyFlip gdje je na zanimljiv način osmišljena tzv. digitalna knjiga. Nadamo se da vam se sviđa!

Možete i ovu sliku skenirati aplikacijom Aurasma i vidjeti što će se dogoditi!

 

Naši učenici u Litvi u sklopu Erasmus+ projekta

Tijekom veljače naši su učitelji i učenici posjetili Litvu u sklopu Erasmus+ projekta!

https://krikbecic.wordpress.com/2017/03/15/putovali-smo-u-litvu/

Sretan Božić i Novu godinu želi vam Erasmus+ školski tim!

Sretan vam Božić i Nova godina od cijelog Erasmus+ tima! Pomoću aplikacije Aurasma skeniraj sliku i otkrij čaroliju!

Dobro došli gosti!

Napokon smo i mi imali priliku ugostiti sudionike projekta "Magic in the classroom with Augmented Reality" u našoj školi. Od 6. do 10. studenog održavao se drugi Transnacionalni sastanak za učitelje projekta.U projekt su uključeni i učitelji i učenici koji će zajedno stvarati i uvoditi u nastavu inovativne metode učenja i posjećivati škole zemalja sudionica te tako razmjenjivati iskustva i znanja, razvijati svoje jezične kompetencije te učiti o različitim kulturama i običajima.

U ponedjeljak 7. studenog napokon smo dočekali željno iščekivane goste! Pozdravili smo ih u školskom predvorju i pokazali im lutke koje predstavljaju zemlje iz kojih dolaze. Gosti su potom s ravnateljicom, knjižničarkom i pedagoginjom krenuli u obilazak škole i posjetili nekoliko učionica u kojima su ih dočekala brojna znatiželjna pitanja naših učenika na koja su oni vrlo rado odgovorili otkrivajući im neke posebnosti zemalja iz kojih dolaze.

Nakon završetka nastave gosti su se smjestili ispred pozornice i pogledali program  koji smo im pripremili! Priredba je započela nastupom našeg zbora koji je otpjevao nekoliko tradicionalnih pjesama iz raznih krajeva Hrvatske, a potom su ih učenici prvog razreda pozdravili na njihovim jezicima.

Nakon toga uslijedila je kratka prezentacija na engleskom jeziku kroz koju su naši gosti mogli saznati nešto više o našoj školi. Uslijedio je najzabavniji dio kada su učenici engleske dramske skupine izveli tradicionalni kaubojski ples uz američku narodnu pjesmu Oh Susanna, a potom smo poslušali dvije prekrasne pjesme o prijateljstvu uz glazbenu pratnju sestre Franciske.

Na kraju priredbe su nam učenici nižih razreda prikazali stari običaj ljelja iz sela Gorjani koji je proglašen kulturnom nematerijalnom baštinom, a sastoji se od pjesme i mačevnog plesa. Gostima se jako svidio ovaj naš živopisni običaj! Vrlo smo sretni što kao škola sudjelujemo u ovom zanimljivom projektu i što smo imali priliku ugostiti ostale sudionike projekta i pokazati nam našu školu, naš grad i našu zemlju na najbolji mogući način. U isto vrijeme i mi smo naučili mnogo toga o njihovim zemljama i običajima i veselimo se daljnjim susretima koje nam ovaj projekt donosi!

Radionica za učitelje u Istanbulu

Učiteljica Ive Baraban-Jurišić i knjižničarka Marija Orkić sudjelovale su na drugom sastanku projekta „Magic in the classroom with Augmented Reality“ u Istanbulu, Turska od 17. do 23.4.2016.g. Sastanak je ujedno bio i radionica, na kojem su učiteljice imale priliku ovladati digitalnim aplikacijama (Survey Monkey, Aurasma) koje će se koristiti u nastavi. Domaćini ovog susreta je bila škola Engin Car Gure Ortaokulu , koja nas je lijepo ugostila- od tipične školske svakodnevnice do prekrasne priredbe gdje su imale prilike vidjeti turske običaje i folklor. Sljedeći sastanak je zakazan za veljaču 2017. u Marijamolisu, Litvi gdje će sudjelovati i naši učenici.

Magic in the classroom with Augmented Reality

Naša škola je dio projekta pod nazivom „Čarolija u razredu s proširenom stvarnošću“ (Magic in the classroom with Augmented reality) u sklopu Erasmus+ obrazovanja. Kroz  tri godine, naša škola će surađivati s pet škola iz Latvije, Litve, Grčke, Turske i Portugala.  Projekt obuhvača raznolike aktivnosti- korištenje web alata u nastavnom procesu, transnacionalni posjeti učitelja iz navedenih zemalja, razmjene učenika te istraživanja vezanih uz projekt.

Projekt uključuje sve učenike i nastavnike škole i zadatak nam je kroz tri godine provoditi razne aktivnosti i teme vezane uz digitalne aplikacije te njihovu primjenu u nastavi.

 

Oš Vladimira Becića Osijek sudjeluje u trogodišnjem projektu u sklopu programa mobilnosti Erasmus+. U projekt pod nazivom „Magic in the classroom with augmented reality“ uključeno je šest država odnosno škola, koje će slati svoja 4 učenika i dva nastavnika na susrete u države sudionice.

  

Projekt obuhvaća korištenje digitalnih alata u obrazovne svrhe kako bi nastavni proces bio dinamičniji  i prilagođen generacijama 21. stoljeća. Učenici će sudjelovati u izradi QR kodova, koristit će aplikaciju Aurasma, a učitelji će izrađene materijale integrirati u nastavu te samim time doći će do inovativnog i suvremenog načina učenja.

Prvi transnacionalan sastanak učitelja, održan je u Ludzi (Latvija) na kojem se razgovaralo o projektnim aktivnostima i daljnjim planovima vezanim uz projekt. U projektu uz Hrvatsku i Latviju kao koordinatora projekta sudjeluju i Grčka, Turska, Litva i Portugal.

Na prvom susretu sudjelovale su koordinatorica naše škole Marija Orkić i ravnateljica Tatjana Kristek kao predstavnica škole. Projekt nam omogućuje razmjenu kulturnih dobara, iskustva i znanja  kroz europsku dimenziju pa tako učitelji i učenici kroz gostovanja imaju prilike razvijati svoje jezične kompetencije, širiti vidike i neposredno učiti o različitim kulturama i običajima.  Zanimljivo iskustvo, koje nam je omogućilo uvid u latvijski način obrazovanja, njihovu kulturu i  jezik, zasigurno će nam pomoći u daljnjem profesionalnom radu te omogućiti neka nova poznanstva i rad na budućim projektima.

 

Prvi zadatak ovog projekta je bio izraditi s učenicima logo škole i logo projekta. Učenici 6. razreda su izrađivali logo u digitalnoj aplikaciji Jeta Logo Designer te smo zajednički izabrali tri najbolja. 

Glasanje se održalo putem aplikacije Survey Monkey (on-line izrada upitnika) i mogli su glasati svi. Pobjednički logo dolazi iz Litve, izradila ga je učenica iz 6. razreda. Nadamo se da vam se sviđa!

 

Učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda pripremili su glazbenu čestitku povodom Božića, koju smo integrirali u QR code te je tako na nov i drugačiji način prikazana mogućnost korištenja web aplikacija.

 

Glas Slavonije (www.glas-slavonije.hr)

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA BECIĆA U ERASMUS+ PROJEKTU

Upoznali latvijski sustav obrazovanja

 

Sljedeći zadatak Projekta je bio izraditi video uradak koji prikazuje našu školu i način obrazovanja. Video uradak prikazuje samo djelić postignuća naših učenika i učitelja. Video smo stavili pod QR kod.

 

preskoči na navigaciju