preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login
Projekti

eTwinning

 

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Upis u srednju školu

 

Idemo u srednju! smiley

 
Zadruga Legići

Sve aktualnosti vezane za školsku zadrugu pogledajte na Školskom blogu Krik smiley

Školski e-Rudnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 250889
Ovaj mjesec: 477
Ovaj tjedan: 218
Danas: 40
Lista linkova je prazna
Links

OKVIRNI VREMENIK PISANIH RADOVA

ŠKOLSKI KURIKULUM

JELOVNIK

INDIVIDUALNI INFORMATIVNI RAZGOVORI

 

Savjetodavne linije

 

 

 

 

vijesti
Sudjelovanje na Festivalu jezika GISKO 2020.
Administrator / datum: 29. 2. 2020. 19:07

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, već osmu godinu, Festivalom jezika obilježava Međunarodni dan materinskoga jezika nizom aktivnosti u kojem su imali priliku sudjelovati učenici produženog boravka u pratnji učiteljice i knjižničarke. Sudjelovali su na radionici “Durch Spielen zum Lesen” – igra i priča na njemačkom jeziku gdje su s polaznicima vrtića učili nove riječi i pjevali na njemačkom jeziku te se uz zajedničku igru izvrsno zabavili.

Galeriju fotografija možete vidjeti na školskom blogu knjižnice!

 


[OPŠIRNIJE]Vrijeme za priču u GISKO-u
Administrator / datum: 18. 2. 2020. 13:31

Učenici produženog boravka su dana 6. i 13. veljače posjetili Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek (GISKO) u pratnji svojih učiteljica Ive Ercegovac, Ive Čerine Čajkovac i knjižničarke. Budući da su neki od učenika prvih razreda prvi puta posjetili GISKO, najprije su se upoznali sa knjižnicom a zatim su se upoznali s novim slikovnicama koje su stigle u knjižnicu i poigrali se sa zanimljivim i edukativnim igrama. Osim toga su su naučili i vidjeli kako radi 3D printer. Svakako ćemo ponoviti ovo lijepo i zanimljivo druženje. Zahvaljujemo se djelatnicama GISKO-a na gostoprimstvu i vidimo se opet!

Galeriju fotografija možete vidjeti na blogu školske knjižnice :-)


[OPŠIRNIJE]RoboCode u produženom boravku
Administrator / datum: 14. 2. 2020. 14:01

Dana 12. i 13 veljače posjetio nas je RoboCode tim. Riječ je o uspješnom projektu naziva RoboCode, nastalog prije nekoliko godina u suradnji udruge Osijek Software City i Filozofskog fakulteta. Učenici produženog boravka imali su priliku sudjelovati u radionici robotike gdje su se upoznali s robotom i slaganjem robota, kako bi upoznali njihovu strukturu i način rada. Kroz drugu radionicu  im je pokazano na koji način mogu ugraditi funkcije i naredbe, te su se i sami okušati u izazovu i učinili da robot pleše, hoda ravno, desno ili lijevo, da se okreće.

Galerija fotografija je dostupna i na školskom blogu Krik.


[OPŠIRNIJE]Dan igre
Administrator / datum: 28. 1. 2020. 20:41

Učenici produženog boravka obilježili su Dan igre izrađujući igračke od recikliranog materijala,  kartona i papira. Izradili su i osmislili cestu s nadzemnom garažom i kućicu za lutke od kutija za cipele. Sami su kreirali i osmislili izgled kuće, a učiteljice su im pomogle u realizaciji.Time su pokazali da se za malo novca može napraviti nešto zaista lijepo i korisno, a pritom su mislili i na okoliš. Za svaku pohvalu!


[OPŠIRNIJE]Dramska radionica
Administrator / datum: 23. 1. 2020. 13:54

Učenici  trećih razreda sudjelovali su na dramskoj radionici pod vodstvom učiteljice i dramske pedagoginje Ane Škaro. Radionicu je omogućila udruga Dokkica te Festivala Plivamo na sceni koji je od ove godine prepoznat od Ministarstva obrazovanja. Učenici su se igrali i uživali u dramskom izričaju te su imali priliku "zasvirati" na uređaju Teremini te pomoću njega izraziti različite emocije.

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan zagrljaja
Administrator / datum: 21. 1. 2020. 14:41

Na današnji dan, 21. siječanj, obilježavamo MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA. Učenici produženog boravka dijelili su zagrljaje svima u školi.

Pet do šest zagrljaja na dan učinit će Vam život dužim i ljepšim, tako smatraju psiholozi, a zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. koji je današnji dan proglasio međunarodnim danom zagrljaja. Da grljenje ima u najmanju ruku ljekovita svojstva, potvrđuju i riječi psihologinje Virginije Satir kako je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio. Osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a 12 zagrljaja na dan da bismo napredovali – rekla je Virginia Satir. Svjetski poznati psiholog Jack Canfield u svojoj teoriji o grljenju navodi kako je grljenje zdravo, posve prirodno i praktički savršeno.

Kažu:

• 4 su zagrljaja potrebna za preživljavanje

• 8 za održavanje

• 12 za napredovanje. 

Kakvi sve zagrljaji postoje? Pogledajte i saznajte na školskom blogu Krik i na blogu naše knjižnice heart

 


[OPŠIRNIJE]Posjet azila Osijek
Administrator / datum: 19. 12. 2019. 16:21

Našu školu i produženi boravak već godinama povezuje jedno posebno prijateljstvo. To je ono između napuštenih pasa i naših učenika. I ove su nas školske godine posjetile volonterke udruge Pobjede te nam održale još jednu radionicu i predavanje, ali ovoga puta za sedamdesetak učenika. U goste su nam došla i tri udomljena bivša "azilanta". Čuvši njihove priče i nesretne sudbine, djeca su bila oduševljena kada su ih imala priliku upoznati, pomaziti i poigrati se s njima, a psi su bili presretni i vrlo, vrlo važni u dječjem društvu. Naši su učenici još jednom pokazali svoju empatiju i brigu za one kojima je naša pomoć potrebna pa su donirali hranu, deke, igračke, povodce i ostale sitnice koje su im prijeko potrebne. Volonterke su nas pozvale u goste što nikako nećemo odbiti pa se planiramo uputiti k njima već na proljeće i prošetati veliki broj pasa. Svi ste dobrodošli!

Vijest o posjeti azila možete vidjeti i na službenoj Facebook stranici azila a galeriju slika možete pogledati na našem školskom blogu Krik.[OPŠIRNIJE]Grinč i tolerancija
Administrator / datum: 17. 12. 2019. 10:18

 

Nakon uspješnog Dana tolerancije, nastavljamo s promicanjem različitosti i  uvažavanjem tuđih ideja, stavova i načina života među učenicima. Tom prigodom su učenici produženog boravka, nakon odgledanog filma Grinch, sudjelovali u radionici koja promiče vrijednosti tolerancije te se pritom i dobro zabavili.


[OPŠIRNIJE]Životinje mi volimo!
Administrator / datum: 15. 11. 2019. 13:14

Učenici prvih i trećih razreda produženog boravka sudjelovali su u brojnim aktivnostima vezanim za poticanje empatije, suosjećanja, nježnosti i brige za životinje.

E-knjizi možete pristupiti i putem OVOG LINKA.

Book titled 'Životinje mi volimo'Read this book made on StoryJumper

[OPŠIRNIJE]PROJEKTNI DAN- TOLERANCIJA
Administrator / datum: 15. 11. 2019. 12:27

Učenici produženog boravka osmislili su svoj animirani film pod nazivom „Furaj svoj film“. Stvorili su i nacrtali dva lika, jednog dječaka i jednu djevojčicu te svojim crtežima prikazali jednu crticu iz života dvaju likova kojima nije bilo osobito lijepo i ugodno odrastanje među vršnjacima. Unatoč tome, oni su uspjeli u životu te postali liječnik i predsjednica države. Svojim su uratkom poslali jasnu poruku da uvijek treba nastaviti dalje i slušati sebe, bez obzira na to koliko je ponekad teško.

 

My Movie 4 from OSBecic on Vimeo.


[OPŠIRNIJE]RSS


 
preskoči na navigaciju