preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Becića Osijek

Login
Projekti

eTwinning

 

Knjižnica i BLOG

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

ŠKOLSKI BLOG KRIK

Upis u srednju školu

 

Idemo u srednju! smiley

 
Zadruga Legići

Sve aktualnosti vezane za školsku zadrugu pogledajte na Školskom blogu Krik smiley

Školski e-Rudnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2014.

Ukupno: 246139
Ovaj mjesec: 1692
Ovaj tjedan: 137
Danas: 66
Links

OKVIRNI VREMENIK PISANIH RADOVA

ŠKOLSKI KURIKULUM

JELOVNIK

INDIVIDUALNI INFORMATIVNI RAZGOVORI

 

Savjetodavne linije

 

 

 

 

O školi

Školsku godinu 2019./2020. pohađa 312 učenika u 16 redovnih odjela i jednom odjelu koji funkcionira po modelu djelomične integracije. Od ukupno 20 škola čiji je osnivač Grad Osijek, naša škola i još jedna osječka - jedine su dvije škole u Gradu Osijeku koje imaju odjel po modelu djelomične integracije, koji svake godine ima sve više učenika. 

Nastava se odvija u prvoj smjeni za učenike predmetne nastave, a za učenike razredne nastave u dvije smjene. Za učenike od 1. - 4. razreda organiziran je produženi boravak (o kojem možete više pročitati u kutku - produženog boravka).

O učenicima brinu djelatnici škole: 29 učitelja, 2 učiteljice u produženom boravku, ravnateljica, pedagoginja, knjižničarka, učitelj rehabilitator, tajnica škole, voditeljica računovodstva, kuharica, tri spremačice i domar.

Brojne su specifičnosti škole, koje su uvijek polazno ishodište izrade plana i programa škole, kao i svih kurikularnih aktivnosti. Ono na što smo posebno ponosni je predan rad s učenicima s posebnim obrazovnim potrebama (učenika s teškoćama ali i darovitim učenicima) kroz suradnju s Centrom izvrsnosti Osijek koji pohađaju naši brojni učenici. Tijekom ove školske godine, ulazna vrata naše škole ponosno predstavlja plaketa E twinning škole, škole zajednice Europe, čiji je predan rad i trud oko organizacije zasluga naše ravnateljice Tatjane Kristek. Također, ove godine završavamo dva Erasmus projekta, a projekt Abeceda pismenosti je u završnj fazi provedbe (u suradnji s Ekonomskom školom Osijek). Brojni su projekti, izvannastavne aktivnosti te ostali sadržaji kojima odgajamo i njegujemo kulturu života škole kao prijelazni period kojim naši učenici postaju članovi i odgovorni građani zajednice. Uključeni smo u eksperimentalnu provedbu građanskog odgoja i obrazovanja kojeg ove školske godine pohađaju učenici 5.-ih ali i 6.-ih razreda. Ponosni smo i na školsku zadrugu "Legići", kao i na Školsko sportsko društvo Rokus, te na naše uspješne šahiste koji svake godine osvajaju nove nagrade i pehare. Trudimo se svakodnevno jačati komunikaciju s roditeljima, kroz individualne razgovore, Info - utorke te roditeljske sastanke u kojima razrednici zajedno s pedagoginjom pripremaju stručno - pedagoške teme s ciljem ravnomjernog odgoja i obrazovanja učenika, ali i preuzimanja odgovornosti o istome. Neprocjenjivim smatramo i suradnju sa svim ostalim instutucijama s kojima svakodnevno surađujemo s ciljem dobrobiti i pomoći našoj djeci: suradnja s vrtićem, Centrom za pružanje usluga Klasje, Centrom za socijalnu skrb, Školskom medicinom, Zavodom za zapošljavanje, Uredom državne uprave i Uredom pravobranitelja. Teškoća s kojom se svakodnevno susrećemo je nedostatak ostalih stručnih suradnika (psihologa, logopeda, defektologa) koji su nam nužno potrebni kako bi bili u mogućnosti odgovoriti na sve obrazovne (sve više i odgojne potrebe) naših učenika. 

Škola je također domaćin županijskog natjecanja - izložbe iz likovne kulture učenika osnovnih škola - LIK, a prošle školske godine bili smo domaćini Državnog natjecanja Vjeronaučne olimpijade. 

Više možete pročitati u školskom kurikulumu za 2019./2020. godinu smiley e Twinning school.jpg
 logotip OS VB.png

preskoči na navigaciju